Hoe wordt je een professionele tennisser?

Stel, je droomt ervan om professionele tennisspeler te worden en deel te nemen aan de Australian Open. Helaas weet je niet waar je moet starten en nog minder hoe je de Australian Open kan bereiken. Laat ons je helpen met volgende antwoorden op veelgestelde vragen.

Moet ik prive lessen nemen en hoe vaak moet ik spelen?

Ja, als je 3 of meer privé lessen neemt per week, sta je in de juiste startblokken. Je leert de juiste techniek en hoe er getraind dient te worden.

De belangrijkste reden om te spelen, is simpelweg van tennis houden. Voor professionele tennisspelers is het niet alleen hun broodwinning maar ook hun leven. Deze motivatie zal je vreugde brengen en die vreugde is de reden waarom je vaak zal willen spelen. En hoe meer je speelt, hoe beter je wordt! Of je een topspeler wordt, weet niemand. Je kan er wel heel hard je best voor doen om de motivatie en vreugde te behouden, want alleen dit zal bepalend zijn in je kansen als prof.

Moet je een ranking hebben om professioneel te gaan tennissen?

Niemand in het professionele tennis ligt wakker wat je rankings waren als jeugdspeler. Het voornaamste is dat je goed genoeg bent of wordt om wedstrijden te winnen en geld te verdienen. De tennis records hebben heden nog altijd geen melding binnengekregen van een speler die deelneemt aan een Grand Slam toernooi zonder enige wedstrijdervaring. Deelnemen aan wedstrijden, hoe onbekend en klein ook, leren een speler kennismaken met zijn of haar grenzen en ook om erboven te gaan. De confrontatie met sterke en zwakke punten gebeurt in wedstrijden. Ze laten je zien of je bereid bent om je hart en ziel in het tennis te gieten.

Wanneer dien ik met tennis te starten?

De beste spelers in de wereld zijn gestart op zeer jonge leeftijd, maar niet iedereen hoeft dit pad te volgen. Het Amerikaanse talent, de 19-jarige Sam Querrey, die tennis, voetbal, basketbal en honkbal speelde in zijn jeugdjaren en weigerde zich 100% toe te leggen op tennis tot hij de leeftijd van 16 jaar bereikte, kwam in de kwartfinales terecht van de US Open. Hij speelde toen tegen Andy Murray. Tevens won hij het 16e Nationale Championship in Kalamazoo. Dus … als je Sam blijkt te zijn, niets is onmogelijk.

In een notedop

Alles is mogelijk. Als je een uitzonderlijke atleet bent en je beschikt over het talent, grijp dan je kans. Hierbij is het belangrijk dat je je realiseert dat om een professionele speler te worden je 10 jaar ervaring nodig hebt. Dit betekent 10.000 uren aan training en competitie. Het lijkt is meer realistisch om je eerst te focussen op een junior ranking en dan een studentenbeurs. Als je nadien nog steeds de motivatie en de wil bezit om nog beter te worden en er echt je beroep van wil maken, geef het een kans! Als je goed in iets bent, zal niemand je ooit kunnen tegenhouden om de ladder op te klimmen!